Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szkepticizmus a témával kapcsolatban képes leírás - 2012.tlap.hu
részletek »

Szkepticizmus a témával kapcsolatban - 2012.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: 2012.tlap.hu » Szkepticizmus a témával kapcsolatban
Keresés
Találatok száma - 7 db
A maja apokalipszis

A maja apokalipszis

Akik ismerik a maja naptárban rejlő próféciát, azok tudják, hogy már nem sok időnk van hátra. Dr. Karl S. Kruszelnicki ausztrál fizikus, több best-seller populáris tudományos könyv írója, úgynevezett 'tévhitológus' beleásta magát a maja írásokba, hogy végére járjon a dolgoknak. Szögezzük le mindenek előtt, hogy világvégéről szóló jóslatok mindig is léteztek. Legutóbb 2005. május 5-én volt egy kisebb pánikhullám, amikor a három ötös szám mellett az összes bolygó egy vonalba sorakozott volna fel, az együttállás azonban nem jött létre, és még mindig itt vagyunk ezen a kies sárgolyón, bár nincs kizárva, hogy egy együttállás esetén is ugyanez lett volna a helyzet.

A maják szerint sem lesz világvége

A maják szerint sem lesz világvége

'Tavaly jöttem vissza Angliából és már könyökömön jön ki ez az egész' - utal 2012-re egy idős maja indián, aki szerint az elméletek a nyugati civilizáció szüleményei. Apolinario Chile Pixtunnak már elege van a maja naptárból kiolvasott 2012. december 21-i világvégével kapcsolatos kérdésekkel. Vége lesz a világnak, vagy sem? - teszi fel a kérdést a Discovery is. Természetesen nem - állítja az idős maja indián. 'Tavaly jöttem vissza Angliából és már könyökömön jön ki ez az egész.'

A NASA tagad!

A NASA tagad!

Nem pusztítják el irányíthatlan kozmikus események az emberiséget 2012. december 21-én, tagadja a mostanában felröppent rémhíreket David Morrison, a NASA egyik fő kutatója. David Morrison az Astronomical Society of the Pacific tudományos szaklapban válaszolt a közelmúltban felmerült megdöbbentő mennyiségű kérdésre, amely mind arra irányult: tényleg hamar vége lesz a világnak? Sokan kérdezték azt is, hogy összeütközhetünk-e a Nibiru nevű bolygóval, míg mások a napfolttevékenységre, illetve más kozmikus katasztrófára hivatkoztak.

Már csak két évünk maradt?!

Már csak két évünk maradt?!

Vannak, akik nem csak szilveszterkor számolják vissza a másodperceket. Ők azok, akik tényleg hiszik: két év múlva, 2012- ben eljön a világvége, ahogyan azt anno a maják is megjövendölték. Vajon te mit tennél, ha biztosan tudnád, már csak két éved van hátra a világ pusztulásáig? Konzervekkel felszerelkezve betonbunkerbe menekülnél, vagy űrhajót eszkábálnál, esetleg kiélveznéd az utolsó éveket? Valószínűleg nem lesz szükség ilyesmire, legalábbis tudományosan nem bizonyítható, hogy hamarosan elpusztul a világ. De azért - biztos, ami biztos - eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha... Ezt tették a 2012 című film készítői is, amikor hollywoodi szemüvegen keresztül bemutatták a lehetséges jövőt. Reméljük, azért nem vagyunk akkora veszélyben, mint ahogy a forgatókönyvírók elképzelték!

Mit hoz a 2012 év?

Mit hoz a 2012 év?

A 2012-es dátum sok emberben rémületet kelt. A maják meg voltak győződve arról, hogy ezen napon sok furcsa dolog fog történni. Ugyanis a maja naptár 5126 évet ölel föl a világ teremtésétől kezdve s éppen itt, 2012-ben marad abba. S nem folytatódik tovább. Persze, ez nem minden ember szerint jelenti a világvégét. 26.000 év után ismét megfigyelhető lesz majd az égbolton egy óriási, csillagokból és bolygókból álló kereszt. Ez a maják szerint egy kozmikus energiacsatornát nyit meg amely keresztülfolyik a földön, megtisztítja azt, és mindazt ami rajta él, egy magasabb szellemi szintre emeli. Ezután egy új, 26.000 éves ciklus kezdődik majd, a maják szerint.

Téved-e a maja naptár?

Téved-e a maja naptár?

Téved-e a maja naptár? A maja kalendáriumokból állítólag kiolvasható, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás óta milyen fejlődési szakaszokon ment át az emberiség. Beavatottak szerint a különböző létsíkokban kalandozó maják Atlantisz örökösei voltak, és nemcsak a múltban végeztek utazásokat, hanem a jövőbe is láttak. Kultúrájuk Mexikó déli területeitől egészen Honduras nyugati részéig virágzott, egyik-másik találmányuk jóval megelőzte a korát

Világ vége!

Világ vége!

Azt mondják, a 2012-es év nagy változást hoz az egész emberiség életében. A maja naptár innentől kezdve nem számlálja az időt. De vajon tényleg bekövetkezik? És ha igen, akkor mire számíthatunk? A Földön érezhetően változások zajlanak. Rengeteg a természeti katasztrófa, sokan halnak meg emiatt, vagy ezek következményeként. De ez valóban a világ végéhez vezet? Valamilyen szempontból igen. Nem lehet tudni, pontosan mi történik majd 2012. december 21-én, de az biztos, hogy a Földön már egy ideje nagyon erős energetikai változások folynak. Ez ahhoz vezet, hogy a sűrű anyagi létből az úgynevezett félanyagi létbe kerülünk. Ez azt jelenti, hogy a nagyon nehéz energiák - mint például a gyűlölet, az irigység stb. - eltűnnek, vagy sokkal jobban kezelhetővé válnak. A maja naptár alapján ez az időszak 2012-re (vagy inkább 2013 elejére) éri el a csúcspontját.

Tuti menü