Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
2012 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Az utolsó - Gabonakör [3. oldal]
részletek »

2012 képes leírás: Az utolsó - Gabonakör [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: 2012.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 105 db
Az utolsó prófécia

Az utolsó prófécia

Mi történik, ha igaza van az emberiség pusztulását 2012 végére megjövendölő maja naptárnak? Valóban tűz hullik majd az égből és összerogynak az épületek? Előfordulhat, hogy áradás törli el Washingtont a Föld színéről, Los Angeles pedig belecsúszik a Csendes-óceánba? Egyszóval: Valósággá válhat mindaz a rémálom, amit Hollywood a '2012' című, John Cusack által fémjelzett filmben elénk vetít? A maják úgy gondolták, hogy a világon minden folyamat - a keletkezést és a pusztulást is beelértve - ciklusokban történik. Naptárukat ennek megfelelően öt nagy, egyenként mintegy 5200 évet felölő időszakra osztották, melyek fordulóján - hitük szerint - az addigi világ minden esetben elpusztul, s helyette egy teljesen új keletkezik. A jelenlegi ciklus 2012. december 21-én ér véget, ezért erre a napra sokan apokaliptikus eseményeket jövendölnek. De vajon van-e más - tudományos szempontból komolyan vehető - jele is a közeledő világvégének az egyébként megdöbbentően pontos és precíz maja naptáron kívül? Valóban igaz a hír, mely szerint a kutatók 2003-ban rábukkantak valamire, ami megerősíti az összeomláselmélet híveinek rettegését? A lebilincselő dokumentumfilmben a neves tudós, Adam Maloof egy izgalmas, három kontinensre kiterjedő nyomozásra hívja a nézőket a fenti - korántsem érdektelen - kérdések tisztázása érdekében.

Bemutatták az olimpia logóját

Bemutatták az olimpia logóját

A NOB és a szervezőbizottság vezetői szerint roppant fiatalos és az olimpiai eszme fontosságát mutatja a a 2012-es londoni játékok logója, a brit közvélemény szerint azonban botrányos és minél előbb módosítani kellene. Londonban bemutatták az öt év múlva esedékes londoni olimpia hivatalos logóját. A 2012-es londoni nyári játékokon fordul elő első alkalommal, hogy az olimpiának és a paralimpiának is ugyanaz lesz a logója.

Bemutatták az olimpia piktogramjai

Bemutatták az olimpia piktogramjai

Az előkészületek egyik legizgalmasabb pontja, mikor megpillanthatjuk a piktogramokat, amelyek erősen meghatározzák a rendezvény arculatát. Az 1972-es müncheni olimpia Otl Aicher által tervezett piktogramjainak ikonikussá váltak - azóta a lehető legnagyobb megtiszteltetés egy grafikus számára egy ilyen felkérés. Ezért is volt nagy a jelentősége, amikor a 2012-es olimpia szervezői nyilvánosságra hozták a harmincnyolc hivatalos olimpiai piktogramot.

Bibliai próféciák

Bibliai próféciák

Soha nem volt talán aktuálisabb az Antikrisztusról beszélni, mint manapság, a különféle Titok-könyvek korában. Jézus azt mondja Máté evangéliumában: ...Minden plánta, a melyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik... (Mát. 15,13.).

Blöffkampány hirdeti a hollywoodi produkciót

Blöffkampány hirdeti a hollywoodi produkciót

Küldetésünk az emberiség fennmaradásának biztosítása 2012 eseményeit követően. A világ vezető tudósai - köztük csillagászok, matematikusok, geológusok, fizikusok, antropológusok, mérnökök és jövőkutatók - két évtizedes mélyreható kutatását követően ma már biztosan tudjuk, hogy 2012-ben a földet súlyos katasztrófák fogják sújtani - áll az Emberiség Folytonosságáért Intézet honlapján, amelynek a mottója: Hogy a vég egy új kezdetet jelenthessen. A honlap azonban valójában egy internetes blöff, amelyet a héten bemutatott 2012 című amerikai katasztrófafilm alkotói hoztak létre - marketingcélból. A nemlétező intézet a filmben is szerepel. A weboldal népszerűségét jelzi, hogy már közel tizennégy millió (!) ember jelentkezett a kitalált menekültsorsolásra.

Budapesté a 2012-es gyorskorcsolya-Eb

Budapesté a 2012-es gyorskorcsolya-Eb

A nemzetközi korcsolya-szövetség hétfőn úgy döntött, Budapestnek adja a 2012-es gyorskorcsolya Európa-bajnokság rendezési jogát. A sportágnak egyelőre nincs hazai bázisa, mert a városligeti Műjégpálya felújítása csak decemberben kezdődik.

Budapesti városháza

Budapesti városháza

A Városháza Fórum-nak nevezett projekt a Főpolgármesteri Hivatal jelenlegi épületét, a Városháza parkot, a méltán népszerű Merlin Színházat, a Belvárosi Tűzőrséget és a Főpolgármesteri Hivatal parkolóit is magába foglaló területet érinti. A hatalmas épületegyüttes új városi főtér, agóra, és hivatali központ lenne, a tervek szerint 2012-re készülhet el. Csarnokok, vízesések, kertek, passzázsok, szitakötöszárny-szerű, toronyméretű falak, és egy hatalmas, lyukacsos kéregszerkezet a tömbkolosszus legjellemzőbb elemei.

Csőd szélén a londoni Olimpiai Bizottság.

Csőd szélén a londoni Olimpiai Bizottság.

2012-es olimpia ? Csőd szélén a londoni Olimpiai Bizottság. Csőd fenyegeti a Brit Olimpiai Bizottságot, amely felelős a 2012-es nyári játékok lebonyolításáért. A BBC beszámolója szerint a szervezet 2007-ben átszámítva 1,5, tavaly pedig 1,8 millió eurós költségvetési hiánnyal zárt, ezért rövid távra 2,35 milliós kölcsönt kellett felvennie.

Csökkenhet a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása

Csökkenhet a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása

Csökkenhet a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása és a ferihegyi repülőtér környezetének zajterhelése a repülőgépek folyamatos süllyedési előírásának 2012-es bevezetésével. Emlékeztetett rá, hogy az ACI (Airports Council International), IATA (International Air Transport Association) és az EUROCONTROL (európai légiirányítók szövetsége) közös közleményben javasolta a folyamatos süllyedés bevezetését 100 európai repülőtéren 2013 végétől. A folyamatos süllyedés azt jelenti, hogy a leszálló, a repülőterekhez közelítő repülőgépek folyamatosan, nem pedig szakaszosan süllyedve érkeznek meg - ismertette, hozzátéve, hogy jelenleg lépcsősen szállnak le.

Hirdetés
Dimenzióváltás

Dimenzióváltás

Július 27. péntek. Tegnap azt üzente az angyalkártya, hogy Raziel arkangyal ezoterikus ismeretek révén segít megérteni a szellemi igazságokat. Szabó Judit legutóbb említett könyvéből pedig valóban sok új információt szereztem a közelgő dimenzióváltásról, de egyéb fogalmakat is segített jobban megérteni. A homeopata-lélekgyógyász Mariannal beszélgettem például arról, hogy ha a két felmerült változat közül Gyuszkó felnőtt férfiként tér vissza az életembe, az miképp lehetséges. A felnőttkori teljes lélekcsere ugyanis nagyon ritka. Azonban az viszonylag gyakran előfordul, hogy valaki észrevehetően megváltozik: új szemléletmód, új tulajdonságok adódnak az addigi személyiségéhez. Ennek az is lehet az oka, hogy egy vele azonos lélekcsaládból származó lélekrész hozzáépül a lelkéhez. Anikó ugyanezt mondta nekem.

Eb-selejtezők

Eb-selejtezők

Több mint négyórás egyeztetés után alakult ki a 2012-es Európa-bajnokság "magyar csoportjának" pontos menetrendje. Az amszterdami Hotel Okurában hosszas huzavona és némi vita előzte meg a program véglegesítését, ami magyar szempontból szinte százszázalékosan úgy sikerült, ahogyan azt az MLSZ-nél szerették volna - írja a szövetség honlapja. A magyar válogatott Svédország ellen kezd, idegenben.

Elektromos sportőrület: az Audi is beszáll

Elektromos sportőrület: az Audi is beszáll

Az e-Tron 2012-ben érkezik, mindössze 100 készül belőle, aztán ha bejön, ezres nagyságrendekben is gyárthatják. Az Audi már jó ideje tipeg-topog az e-Tron kérdés körül, és csak mostanra derült ki, hogy egészen biztosan sorozatgyártásba küldik az R8 sprotváltozatát. Az egyelőre csupán 100 darabosra tervezett széria a későbbiek során akár évente 1000-es nagyságrendben is készülhet, minden attól függ, hogy fogadja a piac a tisztán elektromos meghajtású sportkocsit, illetve hogy merre halad addigra az autógyártás.

Ezotéria magazin

Ezotéria magazin

Ezotéria Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.

Film kritika II.

Film kritika II.

A hisztéria jó dolog, mindenki Orson Welles-t akarja utánozni, aki a sci-fi amerikai változatát alkotta meg azzal, hogy valóságos pánikot keltett a fikciója (bár helyes titulus ekkor már fiction-for-real, azaz "fi-4R" lenne). A 2012 propaganda-stábja nagyon keményen ráhajtott a hisztériára, az emberek már most rettegnek, és olyan oldalakon is cikkeznek róla, mint az indymedia (ouch!). Az emberek rettegnek, a mozik pedig tárt kapukkal várják a nagyérdeműt, az új világszám, a világvége bemutatójára. Most mit mondjunk. Vicces .

Filmismertető

Filmismertető

Jackson Curtis két gyerekével kirándul a Yellowstone Nemzeti Parkban, amikor véletlenül rátalál egy titkos kutatólaboratóriumra és rájön, hogy a kormány hallgatott a közelgő apokalipszisről. Kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját: földrengéseket, vulkánkitöréseket, szökőárakat kell túlélnie - mindazt, amit a Föld tartogat a halálra ítélt lakóinak.

Filmtrailer

Filmtrailer

Roland Emmerich az i.e. 10.000 után ismét egy monumántalis filmet mutat be nekünk, ezúttal ráadásul a szereplőgárdában feltűnő nevek sem ismeretlenek számunkra - sőt!. John Cusack, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt és Woody Harrelson már felsorolás szintjén is tömegeket vonzanak a mozikba, bár a maga film csupán egy kissé misztifikált környezetbe ültetett katasztrófafilmnek tűnik: A történet 2012-ben, a maja naptár - jelen periódusának - utolsó évében játszódik, ahol az embereknek természeti csapások tömegével kell megbirkózni: vulkánkitörések, tájfunokkal és lavinákkal.

Gabonakör jelzi a maja apokalipszist.

Gabonakör jelzi a maja apokalipszist.

Egy közel 100 méter átmérőjű, ősi maja szimbólumot ábrázoló, és egyesek szerint a közelgő világvégét szimbolizáló gabonakör jelent meg a múlt héten az angliai Silbury Hillhez közeli mezőn. A hatalmas, maja fejéket ábrázoló minta a legrégibb, európai ember alkotta domb közelében jelent meg. A gabonakörök fotózásával és katalogizálásával foglalkozó közösség szerint a misztikus jelkép az 5126 éves maja naptár végét szimbolizálja, amely 2012. december 21-én következik majd el.

Tuti menü