Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Események 2012-ben képes leírás - 2012.tlap.hu
részletek »

Események 2012-ben - 2012.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: 2012.tlap.hu » Események 2012-ben
Keresés
Találatok száma - 19 db
 Már 2012-t tervezgetik

Már 2012-t tervezgetik

2012 június 29. Ezt nézték ki az új Star Trek-film folytatásának. A stúdió lefoglalta a napot, pedig Abrams még alá sem írt. Na persze az írók azért már dolgoznak az ügyön, és ha jól vettem ki, egy teljesen új ellenséget ígérnek. Érdekes lesz.

2012 nyarára kibővítik az M0 déli szakaszát

2012 nyarára kibővítik az M0 déli szakaszát

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., valamint a nyertes M0 déli ág II. Konzorcium képviselői csütörtökön Budapesten aláírták az M0-ás körgyűrű déli szakaszának az M6-os autópálya, valamint az 51. számú főút közötti bővítési szerződését, a munka 2-3 hónap múlva indul és 2012 nyarára fejeződik be - mondta Galuska János a NIF beruházási igazgatója az aláírás utáni sajtótájékoztatón.

2012-ig béke a Forma-1-ben

2012-ig béke a Forma-1-ben

A péntek este szentesített alkotmány - amely 2012. december 31-ig biztosítja a stabilitást az autósport elitkategóriájában - egyebek mellett rendelkezik a befolyó pénz elosztásáról a FIA, az istállók és a jogtulajdonosok között. A BMW év végi távozásával megürült helyre szerdáig jelentkezhet új csapat.

2012-ig biztosan marad az RTL Klub vezére

2012-ig biztosan marad az RTL Klub vezére

Dirk Gerkens 2001 óta irányítja a médiavállalatot. Megerősítette múlt heti döntésével az RTL Klub igazgatótanácsa Dirk Gerkens vezérigazgatói szerződését, így a szakember 2012 végéig bizonyosan maradhat a médiavállalat élén. A 41 éves Gerkens 2001 óta irányítja a céget, ezalatt a csatorna stabilan piacvezető lett a televíziós piacon. Ennek is köszönhető, hogy két alkalommal is a legbefolyásosabb médiásnak választották itthon.

2012-től lesz magyar tartalékos haderő

2012-től lesz magyar tartalékos haderő

Bevezetik 2012-től a tartalékos haderőt Magyarországon. Erről a honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásról szóló törvény (HJT) módosításával, 343 igen 1 nem és 1 tartózkodás mellett döntöttek a képviselők. Az önkéntes tartalékos szolgálat lényege, hogy mintegy 4000 embert úgy alkalmaz a honvédség, hogy az önkéntesek megtartanák civil foglalkozásukat. Első alkalommal 25 napra, ezt követően a szerződésben foglalt időtartamra, évente legfeljebb 15 napra hívhatják be őket. Ezen felül az önkéntes tartalékos 3 évente, összesen legfeljebb 6 hónap tényleges szolgálatra is behívható a Magyar Honvédség szervezeteihez.

A Bumeráng leszerződött a Neo FM-mel

A Bumeráng leszerződött a Neo FM-mel

A három műsorvezető mellett a reggeli műsor teljes stábját alkalmazza a Neo FM, amitől a hallgatószám emelkedését várják. 'A Neo FM a mai napon megállapodást kötött arról, hogy 2010. január 18-tól két évig a Neo FM reggeli műsorsávjában az elmúlt évek leghallgatottabb rádióműsora, a Bumeráng fog jelentkezni' - áll az econet.hu-n olvasható közleményben. Boros Lajos, Bochkor Gábor és Voga János mellett a rádió szerződteti a Bumeráng teljes stábját is, akik az elmúlt évek alatt a műsor háttérmunkáit végezték, illetve hangjuk rendszeresen megjelent az adásban is.

A Magyar Televízió kapta meg a közvetítési jogokat

A Magyar Televízió kapta meg a közvetítési jogokat

A 36 ország köztelevízióját, közte az MTV-t is tömörítő Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) vette meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság televíziós közvetítési jogait. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán kötötte meg a szerződést az EBU-val, az ügy anyagi hátteréről nem nyilatkoztak a felek. A megállapodás elvileg azt jelentené, hogy az ukrán-lengyel közös rendezésű kontinensviadalt a Magyar Televízió közvetíthetné, ám a közszolgálati tévénél jelen pillanatban még az is kérdés, hogy a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságot tudja-e majd sugározni, mivel nem biztos, hogy meglesz rá a pénze.

A mendrisiói országúti világbajnokság

A mendrisiói országúti világbajnokság

A mendrisiói országúti világbajnokság nyitónapján tartott konferencia során radikális változásokat hirdetett ki a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a 2012-es VB-vel kapcsolatban. Három év múlva Hollandiában küzdenek majd egymással a legjobb bringások, Limburg tartományban, Valkenburg környékén. A helyszínen túl azonban sokkal fontosabbak azok a változások, amelyek az eseményeket érintik.

A negyedik kalapba került Magyarország

A negyedik kalapba került Magyarország

Az UEFA közzétette a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőinek hivatalos kiemelését, Magyarország az Európai Labdarúgó-szövetség kontinentális rangsora alapján a 4. kalapba került. A kiemeléshez felhasznált európai ranglistát már korábban nyilvánosságra hozta az UEFA, és ez alapján tudvalevő volt, hogy a magyar válogatottat a negyedik kalapból húzzák ki a február 7-i, varsói sorsoláson.

Hirdetés
Atlétikai Eb

Atlétikai Eb

A 2012-es szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságot június 27. és július 1. között rendezik meg, s a londoni olimpia kvalifikációs időszaka csak ezt követően, július 9-én zárul le - tájékoztatta a tagországokat az európai szövetség. Az Eb helyszíne egyelőre még nem ismert, leginkább Finnország érdeklődik a 2012-es esemény iránt. Az EAA tavalyi kongresszusán döntött arról, hogy 2010 után négy helyett kétévente rendeznek szabadtéri Eb-t. Az elmúlt egy évben a szövetség vezetése a változtatás sikerének érdekében több tényezőt is megvizsgált, kiemelten foglakozott a globális pénzügyi válság hatásaival, a televíziós piac kérdésével és az adott év nagy sporteseményeivel való összhanggal. Mivel a négy évről két évre való átállás sok más megoldásra váró problémát felvet, az új bajnoki szisztéma központi témája lesz az októberi, Budapesten sorra EAA Konferenciának is. A 2010-es Eb-t Barcelonában rendezik, július utolsó hetében.

Budapesté a 2012-es gyorskorcsolya-Eb

Budapesté a 2012-es gyorskorcsolya-Eb

A nemzetközi korcsolya-szövetség hétfőn úgy döntött, Budapestnek adja a 2012-es gyorskorcsolya Európa-bajnokság rendezési jogát. A sportágnak egyelőre nincs hazai bázisa, mert a városligeti Műjégpálya felújítása csak decemberben kezdődik.

Csökkenhet a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása

Csökkenhet a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása

Csökkenhet a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása és a ferihegyi repülőtér környezetének zajterhelése a repülőgépek folyamatos süllyedési előírásának 2012-es bevezetésével. Emlékeztetett rá, hogy az ACI (Airports Council International), IATA (International Air Transport Association) és az EUROCONTROL (európai légiirányítók szövetsége) közös közleményben javasolta a folyamatos süllyedés bevezetését 100 európai repülőtéren 2013 végétől. A folyamatos süllyedés azt jelenti, hogy a leszálló, a repülőterekhez közelítő repülőgépek folyamatosan, nem pedig szakaszosan süllyedve érkeznek meg - ismertette, hozzátéve, hogy jelenleg lépcsősen szállnak le.

Eb-selejtezők

Eb-selejtezők

Több mint négyórás egyeztetés után alakult ki a 2012-es Európa-bajnokság "magyar csoportjának" pontos menetrendje. Az amszterdami Hotel Okurában hosszas huzavona és némi vita előzte meg a program véglegesítését, ami magyar szempontból szinte százszázalékosan úgy sikerült, ahogyan azt az MLSZ-nél szerették volna - írja a szövetség honlapja. A magyar válogatott Svédország ellen kezd, idegenben.

Három új helyszínnel bővült 2012-es foci-Eb

Három új helyszínnel bővült 2012-es foci-Eb

A már biztos rendező Kijev után pénteken Harkivot, Lvivet és Donyecket is hivatalos helyszínné nyilvánította a 2012-es, ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságra a kontinentális labdarúgó szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága, amely a portugáliai Funchalban ülésezik.

Helsinki - A design fővárosa

Helsinki - A design fővárosa

Az ICSID (Ipari Formatervezők Szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége) szingapúri kongresszusán bejelentették, hogy 2012-ben Helsinki lesz a világ designfővárosa. A finn főváros a hollandiai Eindhoven előle vitte el a pálmát, a megmérettetés végső szakaszában ez a két város maradt talpon. Az elnyert címnek köszönhetően számos rendezvényt, konferenciát, kiállítást tartanak majd a városban. A megtisztelő, kétévente kiosztott címre azok a városok pályázhatnak, amelyek életében a design kiemelt szerepet játszik.

Kilábalás csak 2012-ben

Kilábalás csak 2012-ben

A magyar gazdaság hibernált állapotban van - véli Csaba László közgazdász, aki szerint hiába alacsony az államháztartási hiány, ha a GDP-nk nem növekszik, sőt a munkanélküliségi ráta még mindig növekszik. A magyarországi termelés igen alacsony, mint ahogy a foglalkoztatás is - mutatott rá Csaba László közgazdász, aki szerint emiatt hibernált állapotban van a gazdaság.

Labdarúgó EB

Labdarúgó EB

Az UEFA végrehajtó bizottsága Lengyelországnak és Ukrajnának ítélte a 2012-es foci-Eb rendezési jogát. Nagy pofon ez a világbajnok olaszoknak, a harmadszor pályázó magyaroknak és a nagyon magabiztos horvátoknak. Ukrajna és Lengyelország rendezheti a 2012-es foci-Eb-t. Az UEFA végrehajtó bizottsága a lehető legváratlanabb döntést hozta, az esélylatolgatások szerint ugyanis a magyar-horvát pályázat lehetett volna a befutó, ha a döntéshozók többsége nem a toronymagasan esélyes Olaszországot részesíti előnyben.

Tuti menü