Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Film / Doomsday képes leírás - 2012.tlap.hu
részletek »

A Film / Doomsday - 2012.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: 2012.tlap.hu » A Film / Doomsday
Keresés
Találatok száma - 11 db
A film Hivatalos oldala

A film Hivatalos oldala

Az oldal a sikerfilm hivatalos oldala.Bár angol nyelvű érdemes megtekinteni. Rengeteg információ a stábról valamint videók találhatóak itt elképesztő mennyiségben. Fényképeket is talál a film legizgalmasabb jeleneteiről.

Az alapötlettől a világvégéig

Az alapötlettől a világvégéig

November 12-én startol a magyar mozikban Roland Emmerich legújabb végítélet-filmje, a 2012. A közeljövőben játszódó látványos mozifilm az emberiség pusztulását jelzi előre - a maja naptár alapján. A maják évszázadokkal ezelőtt készítették el csillagászatilag tökéletes naptárukat, amelyben a különleges bolygóállásnak megfelelően előre jelezték a világvégét, méghozzá 2012 december 21-ére. A maják próféciáját sok tudományág (és áltudomány) képviselői számtalan szempontból vizsgálják és vitatják ma is. Hogy mi igaz belőle, az 2012-ben ki fog derülni - azt azonban biztosan nem mondhatjuk, hogy nem figyelmeztettek minket.

Film kritika II.

Film kritika II.

A hisztéria jó dolog, mindenki Orson Welles-t akarja utánozni, aki a sci-fi amerikai változatát alkotta meg azzal, hogy valóságos pánikot keltett a fikciója (bár helyes titulus ekkor már fiction-for-real, azaz "fi-4R" lenne). A 2012 propaganda-stábja nagyon keményen ráhajtott a hisztériára, az emberek már most rettegnek, és olyan oldalakon is cikkeznek róla, mint az indymedia (ouch!). Az emberek rettegnek, a mozik pedig tárt kapukkal várják a nagyérdeműt, az új világszám, a világvége bemutatójára. Most mit mondjunk. Vicces .

Filmismertető

Filmismertető

Jackson Curtis két gyerekével kirándul a Yellowstone Nemzeti Parkban, amikor véletlenül rátalál egy titkos kutatólaboratóriumra és rájön, hogy a kormány hallgatott a közelgő apokalipszisről. Kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját: földrengéseket, vulkánkitöréseket, szökőárakat kell túlélnie - mindazt, amit a Föld tartogat a halálra ítélt lakóinak.

Filmtrailer

Filmtrailer

Roland Emmerich az i.e. 10.000 után ismét egy monumántalis filmet mutat be nekünk, ezúttal ráadásul a szereplőgárdában feltűnő nevek sem ismeretlenek számunkra - sőt!. John Cusack, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt és Woody Harrelson már felsorolás szintjén is tömegeket vonzanak a mozikba, bár a maga film csupán egy kissé misztifikált környezetbe ültetett katasztrófafilmnek tűnik: A történet 2012-ben, a maja naptár - jelen periódusának - utolsó évében játszódik, ahol az embereknek természeti csapások tömegével kell megbirkózni: vulkánkitörések, tájfunokkal és lavinákkal.

Info a filmről

Info a filmről

A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér, és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. A világ sem tarthat tovább, mint a misztikus tudást tartalmazó naptár... 2012 tehát világvége ... a film 2012-ben játszódik ... a világvége idején ... (ha elmúltál 16, jó szórakozást a filmhez - de ne feledd, ez csak egy film :) PS: a másik tökéletes időszámítás a számítógépes időszámítás, amely véletlenül csak 1972-től kezdődik, és csak 2000-ig terjedt - úgy kellett utólag átállni, ha még emlékszel,

John Cusack az eget kémleli.

John Cusack az eget kémleli.

Egy kép (nem sok) Roland Emmerich új filmjéből, a 2012-ből. John Cusack - a film főszereplője - kényelmesen pihen a kertben az eget figyelve, valószínűleg a várható katasztrófa esélyeit elemezgeti. Hát igen, több mint valószínű, hogy a kataszrtófa az égből (pontosabban az űrből) fog érkezni. Ugye sokan - köztük jómagam is - azt vélik, hogy a film témája a Planet X (10. bolygó) vagy másnéven a Nibiru, ami kb. 3600 évente belép a Naprendszerbe és globális katasztrófákat okoz a Földön...állítólag.

Máris hozott 40 milliárd forintot

Máris hozott 40 milliárd forintot

A kritikusaink által nem éppen az egekig magasztalt, kliséktől hemzsegő katasztrófafilm szépen hozott a konyhára. Roland Emmerich katasztrófafilmje, a 2012 nagyot tarolt a bemutatója utáni első hétvégén. Összesen 225 millió dollárt, 40 milliárd forintot zsebeltek be. Ebből az Egyesült Államokban 65 millió (11 milliárd forint), az USA-n kívül 160 millió dollár (39 milliárd forint) jött. Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban a nézők 55 százaléka 25 év feletti, 52 százaléka pedig nő volt.

Mozifilmek 2012

Mozifilmek 2012

Mozipremierek és további információk a legfrissebb mozifilmekről. Bemutató dátumok, filmes hírek, mozi előzetesek, filmes események és érdekességek, továbbá információk mozikról, mozinézőknek a mozinézőtől. Nálunk minden a moziról szól! Pattogatott kukorica illat, villanyoltás és kezdés... Moziban nézni jó!

Hirdetés
Moziműsorok

Moziműsorok

2012: A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. A világ sem tarthat tovább, mint a misztikus tudást

Videók

Videók

Az oldalon google videók sorát találhatja meg a 2012 című filmről. Különböző nyelvű előzeteseseket találhat a népszerű alkotásról. Ha még nem látta a filmet vigyázzon spoiler veszély. Látogasson el erre az oldalra.

Tuti menü